Aline Kruit is een ondernemer die als arts werkt in de geestelijke gezondheidszorg en professionals opleidt tot ACT-therapeut. Ze is expert op het gebied van de gedragstherapeutische behandeling van slaapproblemen met ACT en heeft twee boeken over dit onderwerp op haar naam staan.

Samenvatting

Geactualiseerde en herziene editie Slapen is lekker, gezond en belangrijk. Niet voor niets brengen we een flink deel van ons leven in bed door. Maar wat als je niet kúnt slapen, terwijl je zo verlangt naar een weldadige nachtrust? Misschien heb je al van alles geprobeerd om van je slaapprobleem af te komen zoals pillen slikken, lang in bed blijven liggen en 's avonds geen leuke dingen meer doen. Heel begrijpelijk dat je dat allemaal doet, maar helaas, het werkt niet. Erger nog, je komt van de regen in de drup. 

In Slapen is niets doen lees je dat je niet méér moet doen om goed te slapen, maar juist mínder. Met als resultaat herstel van je natuurlijke slaappatroon en overdag voldoende energie om je leven voluit te leven. Aline Kruit is arts en act-therapeut. Zij is gespecialiseerd in de behandeling van slaapproblemen met acceptance and commitment therapy (act) en is verbonden aan Sleepwise. 

Met haar behandeling heeft zij al talloze mensen geholpen om weer lekker te kunnen slapen. 'De belangrijkste boodschap van het boek: als je acties onderneemt omdat je móet slapen, geef je je hersenen het sein 'onveilig' en dat veroorzaakt stress. Ofwel: een slang die zichzelf in de staart bijt.' 

Samenvatting

Het boek naar de documentaire: A Life On Our Planet van Sir David Attenborough.

In dit nieuwe autobiografische boek van Sir David Attenborough (Life, Planet Earth, Blue Planet) neemt de filmmaker je mee in zijn wereld - en de planeet van ons allemaal. Voor het eerst beschrijft hij op geheel eigen wijze de belangrijkste momenten in zijn leven als bioloog. Hoe hij oog in oog stond met wilde dieren en zijn leven wijdde aan het vastleggen van de natuur in al haar schoonheid en diversiteit. Ook vertelt Attenborough over de verwoestende veranderingen die hij in al zijn jaren met eigen ogen heeft gezien. Een actueel boek met dringende, maar hoopvolle boodschappen voor de toekomst. Kijk door de ogen van de man die de natuur een stem gaf.

Boekentips

Ik maak op deze site gebruik van affiliate links. Dat wil zeggen dat ik een kleine commissie ontvang [gaat naar natuurbehoud] als je een boek via deze site bestelt. 
Jij betaalt niets extra's. Integendeel, soms ben je zelfs voordeliger uit en je hoeft er de deur niet voor uit. Bovendien hebben de boeken op deze pagina goede recensies.

De verkoper, steeds meer lokale winkels zijn hier aangesloten, betaalt mij een percentage van jouw aankoop, omdat ik zijn boek aanbeveel.

Welk boek kan jij hier aanbevelen? Deel het met de lezer op deze pagina. Dankjewel!

Een mooi boek om van te genieten, en stil te staan bij waar zo makkelijk overheen geleefd wordt. Onze verbinding met de natuur vraagt om stilte en toelaten van die diepe verbondenheid. De kracht van Irene is dat ze haar zoektocht deelt met anderen via dit boek, en na dit boek ook via haar werk en andere boeken. Mooi en inspirerend en een hele belangrijke boodschap voor ons allemaal. 

Samenvatting

Als een kind, levend in het hier en nu, open voor verwondering: vooral zo kunnen wij mensen onze natuurlijke omgeving ervaren en onze eigen innerlijke natuur de ruimte geven. De bloemen langs het pad hoeven niet meer geplukt te worden om de behoefte aan kleur in het bestaan van maar één persoon te bevredigen, als we weer de overvloed kunnen gewaarworden van het leven om ons heen. Samen bundelt verhalen van mensen uit heel verschillende beroepen en bevolkingsgroepen die bewust de verwondering in hun leven weer hebben wakker gemaakt, uit een behoefte dichter bij de natuur te staan. Dit deden zij door als het ware hun zintuigen te openen, waarbij horen luisterend werd, ruiken verbindend werkte, kijken veranderde in zien. 

Irene van Lippe-Biesterfeld is een prominent vertegenwoordiger van een stroming in Nederland, waarvan we te weinig in de krant lezen of op tv zien.
Zij verwoordt heel mooi haar eigen spirituele belevenissen en maakt ons bewust van de uitdagingen waar we als mensheid nu voor staan.
Wat het boek 'Bergplaats' betreft: het is autobiografisch voor de periode 1998-2015. Aanrader van de bovenste plank.

Het Verborgen Leven van Bomen is een fascinerend boek. Het beschrijft op een vertellende, bijna sprookjesachtige wijze de inzichten van de schrijver, en de laatste nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen over het leven van bomen. Terwijl je het leest voel je jezelf helemaal meegenomen in de Duitse wouden en de laatse oerbossen van Europa terwijl je dingen leert die je nooit vermoed had. 

Het boek maakt de connectie tussen persoonlijke ontwikkeling en duurzaamheid, vanuit een heel persoonlijk standpunt en eigen ervaringen van Prinses Irene. De vragen die Matthijs Schouten stelt verdiepen haar verhaal en geven ook een kijkje in sommige andere stromingen/filosofieën. Het is een boek om rustig tot je te nemen, hoofdstuk voor hoofdstuk - ze zijn niet zo lang - te lezen en nog eens na te lezen. Het boek leest lekker en geeft verschillende invalshoeken door de verschillende toehoorders die bij de lezingen van Prinses Irene zijn, met thema's als vrouw zijn, leven en dood, natuurlijk leiderschap, zakenmensen, persoonlijke groei. Steeds verschillend en toch schijnt de bron van haar inspiratie er steeds helder doorheen

Boektip: Thomas | Dorst

Samenvatting

Twan Huys is zijn leven lang al een gepassioneerd wandelaar. Van jongs af aan ging hij met zijn ouders op pad in de heuvels van Zuid-Limburg, op zoek naar zeldzame orchideeën, ijsvogels en dassen.
In Wandellust verbreedt hij zijn horizon en beschrijft de mooiste wandelgebieden van Nederland. In een turbulent jaar vindt hij rust tijdens lange tochten, soms met zijn vader en moeder, beiden ver in de tachtig, soms met vrienden en bekenden als Herman Finkers, prinses Irene, Geert Mak en Jane Goodall.
Wandelen is uitgegroeid tot een nationale hobby. Het is altijd weer inspirerend, louterend en soms zelfs helend. Zoals Hippocrates zijn leerlingen al meer dan tweeduizend jaar geleden voorhield: "Wandelen is het beste medicijn.'
Voor alle miljoenen Nederlandse wandelaars schreef Twan Huys Wandellust. Hij neemt ons mee van het Springendal tot aan Tiengemeten, van de Veluwe tot aan de Schoorlse Duinen, van Terschelling naar het Limburgse Gerendal, en nog veel verder.

Samenvatting

In SimpelWeg Gelukkig neemt Anne-Marie je mee op reis naar Santiago de Compostela. Tijdens deze achthonderd kilometer lange voettocht leert ze zekerheden en onzekerheden los te laten en de cadeaus van het leven te aanvaarden. Ze maakt kennis met mensen uit de hele wereld, maar de mooiste ontmoeting op de pelgrimsroute is de ontmoeting met zichzelf. Houd je van wandelen, wil je ooit zelf een pelrimstocht gaan maken of wil je graag meer weten over deze eeuwenoude wandeltocht, dan is SimpelWeg Gelukkig een echte aanrader! Anne-Marie neemt je mee in het leven van een pelgrim vanaf de eerste voorbereidingen, de wandeltrainingen en de start vanaf St. Jean-Pied-de-Port naar Santiago de Compostela, de zogeheten Camino de Frances.

Hoe word ik stress de baas?  


Hoe word ik stress de baas? Op deze pagina vind je allerlei boeken over hoe jij je gedachten kunt verzetten, je hoofd weer leeg kan maken en hoe je stress kan verminderen. 

De boeken zijn naast informatief ook een inspiratiebron, omdat ze ook zijn geschreven door mensen die zelf met stress of een burn-out te maken hebben gehad.


Samenvatting

Niet iedereen wil of kan bergwandelingen maken. Er zijn een massa mensen die rustig willen wandelen. Die mogelijkheden zijn er zat... als men in de urbanisaties blijft, maar als men toch van de natuur wil genieten en tegelijk plat wandelen, dan worden die mogelijkheden aardig ingekrimpt. Daarom dit boek. Wandelingen die helemaal niet zwaar zijn en die geen inspanning eisen, met slechts korte en helemaal niet steile hellingetjes en toch in volle natuur, aan de Costa Blanca, tussen de landbouwvelden of door bossen. Veelal dan ook nog over goede wegen, al dan niet geasfalteerd. Het is onvermijdelijk dat we af en toe terecht komen op een lichte helling en op smalle paadjes, maar dat heb ik toch maar zo veel mogelijk vermeden. Ik heb ook geprobeerd om er rondwandelingen van te maken, maar ook dat lukt niet altijd. Er zijn dus wandelingen bij die we gedeeltelijk of in zijn totaliteit heen en weer zullen lopen. Maar de uitzichten zijn dan toch weer anders. Ik ken de omgeving, een aanrader!

In het najaar organiseer ik hier weer wandelingen. Wil je meedoen laat me maar weten via onderstaand formulier.

Geef de lezer van deze pagina hier ook jouw boekentip!