E-Coaching: emailen met je coach in je vertrouwde omgeving.

Steeds meer mensen kiezen voor E-coaching. Een vorm die ik al meer dan 10 jaar toepas is lifecoaching via e-mail. Deze vorm blijkt inmiddels zeer succesvol. Wat zorgt ervoor, anders dan bij persoonlijk contact, dat er vaak zo snel en aantoonbaar een positief effect optreedt?

Achter de computer is de concentratie op de materie hoog en de kans op afleiding klein. De cliënt leest, observeert en onderzoekt zijn eigen gedachten en gevoelens, in alle rust en op de momenten dat het hem of haar uitkomt. Dat sterkt het bewustzijn, geeft kracht en zelfvertrouwen. 

Na aanmelding hebben we een intake per email, ook om meteen te wennen aan E-coaching, vervolgens zetten we op een rijtje wat je wilt bereiken en wat ik hierin voor je kan betekenen.

Annemieke Schrijver

Sales Manager

"Het vervelendste van burn-out worden is dat je zelfbeeld erg laag is, je weinig zelfvertrouwen hebt en aan alles twijfelt. Het is mij overkomen, ik was lichamelijk en emotioneel totaal uitgeput. De volgende stap was hulp zoeken. Natuurlijk doe je dit niet alleen en heb je een huisarts die je hierbij kan helpen. Moeilijk is het wel om de voor jou juiste hulpverlener te vinden, met de voor jou juiste aanpak. Moeilijk is het om als je niet de juiste hebt gevonden te zeggen: " ik zoek een ander, want deze aanpak werkt niet bij mij". Voor je het weet ben je een aantal sessies verder zonder resultaat. Het moet klikken en er moet sprake zijn van een vertrouwensband. Maar niet minder belangrijk is dat de hulpverlener weet waar hij / zij over praat. Burn-out zijn kent namelijk vele uitingsvormen. Niet iedere hulpverlener herkent deze en is gespecialiseerd in het behandelen van een burn-out. Geloof me door te schrijven met Thomas wist ik precies wat er met me aan de hand was en kon ik deze fase in mijn leven overwinnen" ✒️🙏

Robert Kelter

Bedrijfsdirecteur

"Een zeer praktische aanpak! Thomas is sterk op de persoon gericht, en minder op het ziektebeeld, waardoor je geconfronteerd wordt met je eigen aanpak en houding in het proces. De sleutel tot de oplossing ligt voor een groot deel 'binnen' jezelf, waarbij ik er dan vanuit ga dat de omstandigheden 'buiten' jezelf (werkdruk, etc.) inmiddels genormaliseerd c.q. acceptabel zijn. Deze schrijfaanpak veranderd dus je mindset, waarbij de focus sterk op mijn mogelijkheden komt te liggen in plaats van op de problemen. Een aanpak van Thomas die werkt. Voor mij in ieder geval duidelijk een positief kantelpunt in het herstelproces. "

Coaching

Een coach is iemand die jou van punt A naar punt B helpt. Je kunt niet alles helemaal zelf, dus het is niet zwak, maar sterk om de hulp in te schakelen van mensen die verstand van zaken hebben. Ook als het om je eigen leven gaat.

Het is namelijk lastig om naar je eigen leven te kijken. Je zit er de hele dag middenin, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het kan daarom heel verfrissend werken om even afstand te nemen en een spiegel en een andere blik voorgehouden te krijgen. Een coach geeft je de ruimte om adem te halen en om je heen te kijken.

Wat is coaching?

De term 'coaching' is afgeleid van het Franse woord 'coche', oftewel een voertuig dat mensen naar hun bestemming verplaatst. De term zoals wij hem kennen zit daar niet ver vanaf. Coaching is gericht op begeleiding bij het behalen van persoonlijke, vooral praktische doelen op werk- of privégebied. Een coach kan een adviserende, ondersteunende en begeleidende rol vervullen.

Wat doet een coach?

Een coach is iemand die je begeleidt richting het behalen van een doel. Deze doelen kunnen verschillen van bijvoorbeeld het ontwikkelen van een beter tijdsmanagement, tot het verbeteren van jouw relaties of omgaan met stress. Een coach luistert, observeert, stelt vragen die jou aan het denken zetten, houdt rekening met jouw situatie en helpt jou vooral zelf de antwoorden te vinden die jij in je hebt.

Een coach is geen trainer of leidinggevende, maar iemand die jou op een gestructureerde en objectieve manier ondersteuning biedt. Samen met de coach kijk je waar je tegenaan loopt en wat je kunt doen om dit te verbeteren. Veel gebruikte methoden zijn het vergroten van zelfinzicht en het oefenen van nieuwe strategieën.

De relatie tussen coach en coachee

Tijdens de coaching staat een positieve, vertrouwde relatie centraal en moet je als coachee (degene die gecoacht wordt) zelf gemotiveerd zijn om jouw gestelde doel te behalen. Het is dus belangrijk dat er wederzijds vertrouwen is en dat jij de ruimte hebt om ook moeilijke zaken vrij te bespreken, maar ook dat je niet verwacht dat jouw coach wonderen verricht.

Je kunt een coach zien als een gelijke, iemand waarmee jij kunt sparren om zo zelf tot de juiste inzichten te komen. Daarvoor moet je open en eerlijk met jouw coach kunnen communiceren. De coach creëert de structuur en de voorwaarden waarin jij jezelf kunt ontwikkelen.

Lifecoaching door Thomas.

Lifecoaching kan jou met verschillende aspecten in het leven helpen. Thomas helpt vooral bij relatie en communicatievragen, levensvragen, datingstress, negatieve denkwijzen om te zetten in positieve denkwijzen. Hierdoor kan je gestelde doelen beter bereiken en je probleem overwinnen.


Contact

Staat je probleem er niet bij genoemd hier? Dat betekent niet dat deze uitzonderlijk is, of dat we je niet kunnen coachen. Integendeel! Ieder mens is anders en iedereen ervaart dingen op zijn eigen, unieke manier. 

Neem daarom gerust contact met Thomas op om je vraag voor te leggen en te horen wat hij voor jou kan betekenen.

De 10 voordelen van E-coaching

  1. Plaats en tijd onafhankelijk.
  2. Korte contactmomenten.
  3. Kleine actiestappen met al snel de eerste succes ervaringen.
  4. Hoge mate van betrokkenheid door de contactfrequentie.
  5. Snel tot de kern van de problematiek
  6. Verhoogd concentratieniveau.
  7. Coaching is staat zwart op wit. 
  8. Ordening in je gedachten door wat je mailt.
  9. Afgesloten trajecten kunnen worden teruggelezen.
  10. Coronaproof 

Tarief

We bieden een abonnement voor 50 euro/60 minuten.  Hierbij wordt alleen de tijd berekend die de coach nodig heeft om zich in te lezen en vervolgens te reageren per mail. [gemiddeld 10 tot 20 mailberichten].

De betaling van het abonnement is voor aanvang van de coaching per bank of via een Tikkie.