Kankervrij

Boektip: William Cortvriendt (1956) heeft na het afronden van zijn artsenstudie bij verschillende medische organisaties directiefuncties vervuld. Ook werkte hij als consultant bij McKinsey & Company en werd een veelgevraagd adviseur. Hij is tevens auteur van diverse bestsellers over de relatie tussen leefstijl, gezondheid en ziekte. In 2016 schokte hij de medische wereld door in de zes miljoen keer bekeken televisieserie 

Hoe word ik 100 aan te tonen dat de voordelen van de door hem geadviseerde gezonde leefstijl niet alleen theoretisch zijn. 

De deelnemers van de televisieserie - die allen leden aan ernstige gevolgen en complicaties van diverse chronische welvaartsziekten zoals diabetes en hart- en vaatziekten - herstelden binnen vijf maanden en voelden zich weer gezond. De veranderingen in leefstijl zorgden er bovendien voor dat de participanten in hoog tempo overgewicht verloren. 

In Kankervrij wordt duidelijk uitgelegd wat kanker is, hoe het ontstaat, hoe we het in de meeste gevallen kunnen voorkomen, en wat we zelf kunnen bijdragen aan onze eigen strijd om kanker te overleven.

Een compleet en duidelijke uitleg over wat leefstijl voor invloed heeft op je lichaam. Zowel preventief als bij ziekte. Je krijgt het besef dat je kankercellen kan verzwakken met voeding en leefstijl waardoor behandelingen effectiever zijn. En het boek gaat over alle welvaartsziekten. Zou iedereen moeten lezen.