Toen ik jaren geleden een dierbare vriend vroeg wat zijn belangrijkste levensles was zei hij: "It's all about mood". 

En dat klopt natuurlijk: Je stemming bepaalt hoe je de dag ervaart en hoe je met mooie en moeilijke momenten omgaat.
Er zijn heel veel manieren waarmee je stemming kan beïnvloeden. Natuurlijk door muziek, maar ook door naar de natuur te kijken en naar vogels te luisteren. En ik heb ook de kracht van vrolijke kleuren ontdekt: in mijn huis, maar ook op mijn bord!

De laatste weken ben ik hier nog meer mee bezig dan anders en ben ik elke ochtend heel bewust opgestaan met 'vrolijkheid' en met het voornemen om me ook bij een tegenslag te focussen op iets moois, iets vrolijks. Want dat is er altijd!
Doen jullie met me mee komende week? 

Liefs, Iris Hond

Je bent wat je eet!

       Bedankt voor je aankoop bij de boeren en winkels in jouw buurt via mijn website.

Gemakskrat Vega

  • Maaltijdbox met de ingrediënten voor 3 verrassende maaltijden
  • Veel variatie met peulvruchten, vleesvervangers, vegaburgers, eieren, kaas etc.
  • We streven er naar wekelijks een van de gerechten Vegan te maken
  • Ca. 45 minuten koken (altijd met veel groenten!)
  • Keuze uit 3 bezorgdagen

Deze week in het gemakskrat

  • Kippendij met bulgur, citroenyoghurt en regenboogpeensalade
  • Volkoren pasta met tomaat, koolraap, spek en Skylger kaas
  • Adukibonensoep met mosterdbladpesto en Turks brood

Eet puur geluk!

Lees in dit boek het interview met Dymphina Jooren over EET PUUR GELUK. De doorgaans van energie bruisende zakenvrouw Dymphina Jooren belandt op een dag pats-boem in een burn-out. Ze klopt aan bij haar huisarts, wordt doorverwezen naar een psychiater en staat algauw met doosjes vol slaappillen en antidepressiva weer buiten. Maar dat is niet wat ze wil. Wat zit er in die pillen? Wat komt zij tekort?
Een orthomoleculair arts stelt vast dat zij een tekort heeft opgebouwd aan de neurotransmitters serotonine en dopamine: ofwel de gelukshormonen. Dan stelt Dymphina zichzelf de vraag hoe zij die tekorten weer kan aanvullen. Door veel zelfstudie komt ze erachter dat het serotonine- en dopaminegehalte in haar
hersenen op een natuurlijke wijze kan worden verhoogd door bepaalde eiwitten in recepten te verwerken. Met dat gegeven gaat zij creatief aan de slag in de keuken. Maar liefst 52 weken lang kookt zij elke dag haar eigen geluk stimulerende recepten die simpel te maken zijn en natuurlijk lekker zijn. Een jaar later ziet zij op de scan de uitslag: haar gelukshormonen zijn weer op peil!
Kun je zelf ook wel een boost gebruiken? Met dit heerlijk simpele kookboek kun je gelijk aan de slag!

de Krat

Alle recepten (inmiddels ruim 2000!) worden door het team van de Krat zelf met veel aandacht en liefde bedacht en getest, en zijn online en in het meegeleverde receptenboekje na te lezen.
De Krat wordt al jaren als beste getest onder de maaltijdboxen. Onder andere weekblad Margriet, consumentenmagazine RADAR+, tv-programma KASSA en foodbloggers zijn laaiend enthousiast over de Krat.

Winkelomschrijving

De Krat is de oudste maaltijdbox van Nederland. Al in november 2010 begon Eefje Brugman met het thuisbezorgen van houten kratjes met alle ingrediënten voor het bereiden van drie (h)eerlijke maaltijden.
In eerste instantie leverde de Krat alleen in Amsterdam, maar door de jaren is het bezorggebied steeds verder uitgebreid. 

Ga naar jouw buurtwinkels 4 miljoen produkten!

 Op haar iPad, die op tafel staat, is te zien dat ze net een bestelling bij Bol.com geplaatst en afgerekend heeft. Wat die bestelling is, is dan weer niet zichtbaar... 

Een goed voedingspatroon is goed voor je fysieke en mentale gezondheid en weerstand.

Check alle producten van Bregje

Afvallenmetbregje heeft een speciale actie: van 14-01-2021 tot en met 26-01-2021 krijgen klanten 30% korting op de Atkins artikelen.

Afvallenmetbregje 

Verkoopt sinds 2010 producten die te gebruiken zijn voor het keto-dieet, koolhydraatarm-dieet en het eiwit-dieet.
Bij Afvallenmetbregje is er de keuze uit meer dan 1300 dieet producten. Afvallenmetbregje heeft een selectie gemaakt uit de beste eiwitdieet- en koolhydraatarme producten. Bij Afvallenmetbregje kunnen de bezoekers niet alleen terecht om af te vallen, maar zeer zeker ook om op gewicht te blijven.
Naast het feit dat Afvallenmetbregje gewoon heel erg veel producten heeft voor een hele mooie prijs vindt Afvallenmetbregje het ook belangrijk dat een klant met alle vragen terecht kan. Geen vraag is te gek!
USP's
• Persoonlijke aandacht;
• Flexibele bezorging;
• Zeer goede klantbeoordeling;
• Meer dan 1300 producten.

Winkelomschrijving

Afvallenmetbregje verkoopt sinds 2010 producten die te gebruiken zijn voor het keto-dieet, koolhydraatarm-dieet en het eiwit-dieet.
Bij Afvallenmetbregje is er de keuze uit meer dan 1300 dieet producten. Afvallenmetbregje heeft een selectie gemaakt uit de beste eiwitdieet- en koolhydraatarme producten

Janine schrijft:

"Eet nog steeds koolhydraatarm en dat bevalt uitstekend. Gezond bezig dus. Goed voor mijn immuunsysteem zorgen; héél belangrijk in deze tijd daar ben ik het dus volledig eens met dat stuk dat je mij stuurde van je Blog". "Ik heb nog nooit zo lekker gegeten. Met alle gebak cake en zelfgemaakt brood etc''

€ 5 korting op je bestelling
Pak € 5 korting op je bestelling.
YHD-PMX
Geldig voor bestellingen vanaf € 50

Het leefstijlkompas van huisarts Tamara de Weijer

In het Leefstijlboek deelt huisarts Tamara de Weijer praktische tips om je na vier weken fitter te voelen, een sterkere weerstand op te bouwen en bovenal lekker in je vel te zitten. Iets wat in deze tijd nóg belangrijker is geworden. Het boek is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring.

Door middel van het door Dokter Tamara ontwikkelde Leefstijlkompas vertelt zij op een toegankelijke manier over de thema's bewegen, ontspanning, slaap en voeding. Daarnaast bevat het boek 30 heerlijke recepten en diverse ervaringsverhalen. Ook is er aandacht voor de mentale kant, met thema's als sociale verbinding, gedragsverandering en zingeving. 

Kortom: alles voor meer balans en een gezondere 'jij'!

Sinds ruim een jaar (juni 2015) is de Krat in heel Nederland verkrijgbaar, met uitzondering van Zeeuws-Vlaanderen en de Waddeneilanden.
De Krat heeft een eenvoudige ambitie: meer mensen bekendmaken met lokale en duurzaam gekweekte producten. Daarbij hanteert de Krat het eenvoudige principe van tijd en plaats: alle ingrediënten zijn seizoensgebonden (tijd) en lokaal (plaats) gekweekt. Zo zorgt de Krat niet alleen voor gevarieerde, duurzame en (h)eerlijke maaltijden, maar brengt het bedrijf ook lokale boeren en telers onder de aandacht.

We steunen buurtwinkels

Hier hebben we tienduizenden Nederlandse ondernemers die verkopen voor je samengebracht, zodat je de winkel om de hoek ook gelijk kunt ondersteunen. Klik op ''winkel in de buurt'' kies je produkt en vind de winkel die je zoekt!                                                             

Sale laatste kans! Morgen in huis!

Maxima koop ook bij de buurtwinkel via Bol.com

10 gouden regels voor gezonder eten

Print uit en hang aan je koelkast!

Gezond eten is meer dan 2 sneetjes volkorenbrood met kaas bij de lunch en dagelijks een appel tussendoor. Vooral variëren is heel belangrijk. Maar er zijn meer tips voor gezond eten. We geven je 10 gouden regels voor een gezonde voeding.

Steun hiermee de lokale ondernemers!